Esztétikai fogászat

Veneer-ek

 
  Veneer

A veneer egy, szinte papír vékony, kerámia héj, melyet egy speciális ragasztó segítségévek helyeznek a fogra. Főleg front fogak restaurációjára használják. Ez az eljárás azért olyan népszerű, mert csak nagyon kevés fogállomány eltávolítása (0.5-1mm) szükséges hozzá. Elkészítése fogtechnikai laboratóriumban történik, egy lenyomat alapján.

Fogfehérítés

 
  Fogfehérítés

Minthogy a fogunk arcunk egyik ékszere, nem csoda, hogy mindenki csodálatosan csillogó, fehér fogakat szeretne. Ez manapság 1 órán belül elérhető. 
A fogfehérítés egy olyan kozmetikai fogászati kezelés, melynek során az elszíneződéseket nem csak a fogak felületéről, hanem a fogak belsejéből is el tudjuk távolítani.
Első lépésként a fogtövön lerakódott fogkövet távolítják el. Erre a beavatkozásra fehérítéstől függetlenül szükség lenne, mert sok (nagyobb) bajtól óvhatjuk meg a fogainkat. Következő lépésben egy védőréteget kennek az íny szélére, hogy megvédjék a felmaródástól. A kezelés folyamán az elszíneződéseket tulajdonképpen leoxidálják a fogzománcról. Erre a célra egy speciális zselé állagú anyagot használnak, melyet a felkenés után plazmafénnyel világítanak meg a hatás elérése érdekében.
Egy kezelés során két- három alkalommal lehet egy területet újravilágítani, ami három- négy árnyalatnyi változást eredményez.

Esztétikus fogtömés és amalgám tömés csere

 
  Amalgám tömés cseréje

Az esztétikai fogászat egyre kevesebb fémet használ. A tömések anyaga ma már porcelán vagy műgyanta bázisú anyag, melyekből a fog színével harmonizáló, hosszú távon jól funkcionáló tömés készíthető. Az esztétikus fogtömés teljesen fogszínű, fényre kötő tömőanyagból készül. Kisebb és közepes szuvasodások ellátására alkalmazható mind az elülső, mind a rágófogakban. Az amalgámot tökéletesen kiváltja. 
A szürkésfekete amalgám már a múlté. Esztétikus anyagokkal tökéletesen kiváltható, tartós, szép tömés, vagy felépítés készíthető.