FAQ - Gyakori kérdések

Fáj a fogam, bejelentkezés nélkül is fogadnak?

Akut panaszok esetében természetesen azonnal is tudjuk fogadni, de legjobb, ha előtte telefonál. Még ez esetben is számíthat némi várakozási időre.

Mennyi ideig tart a szájhigiénés kezelés? Mennyibe kerül és mit tartalmaz?

A kezelés 30-60 percig tart. Tartalmazza a fogkő illetve az elszíneződések eltávolítását, valamint egy átfogó tanácsadást az otthoni szájápolásról. A kezelés ára 10 000 forint.

Milyen fogkefét használjak?

Szívesen adunk személyre szabott és márkafüggetlen tanácsot. Javaslatunk: egy lágy-közepes erősségű, rövid fejű, lekerekített sörtéjű fogkefe és a fogselyem elegendőek a mindennapos fogápoláshoz.

Mely egészségpénztárakkal állnak kapcsolatban?

Jelenleg a Generali, Kardirex, Tempo és Egészség Patika egészségpénztárakkal állunk szerződésben, de igény szerint bármely pénztárral le tudunk szerződni.

Mikor van rendelési idő?

Hétfőtől-péntekig, 10-16 óráig, de igény szerint rugalmasak vagyunk. Szombati és késő délutáni időpontokra is fogadunk bejelentkezést.

Milyen gyorsan kaphatok időpontot?

Általában 1-2 héten belül tudunk megfelelő időpontot ajánlani.

Van lehetőség bankkártyás fizetésre?

Rendelőnkben jelenleg nincs erre lehetőség.

Adnak garanciát az elvégzett munkára?

Természetesen. Például koronamunkákra 3 év garanciát vállalunk.

Mi az inlay?

Akkor alkalmazzák, ha a fog restaurációja tömőanyaggal már nem lenne megoldható. Lenyomat alapján a fogtechnikai laboratórium készíti el.

Hogyan és miért sorvadhat el a fog elvesztése után az állkapocscsont?

Az állkapocscsontnak stimulációra van szüksége ahhoz, hogy megtartsa vastagságát és formáját. Ha kiesik egy fog, akkor megszűnik ez a stimuláció és felgyorsul a csont leépülése. A fog elvesztése utáni első évben a csont vastagsága 25%-kal is csökkenhet. A következő évek során a csont veszít magasságából is. Ez pedig különösen súlyos esztétikai és funkcionális problémákhoz vezethet.

Hogyan segít az implantátum az állkapocscsont mennyiségi és minőségi megőrzésében?

Az implantátumok természetes foggyökérként stimulálják az állkapocscsontot, és ezáltal védelmet nyújtanak a csontleépülés ellen. A csontnak ugyanis stimulációra van szüksége az egészséges működéshez. Mivel az implantátumok beépülnek a csontba megakadályozzák a további csontvesztést. Ezt a folyamatot csak az implantátumok tudják megakadályozni és így a  csontot stabilizálni.

Ki és hogyan végzi az implantálást?

Praxisunkban szájsebész végzi az implantációt. Az előzetesen készített röntgenfelvétel segítségével felméri a csontállományt és meghatározza az implantátum hosszát, átmérőjét és ideális helyzetét. Ezen előkészületek után a kezelés általában helyi érzéstelenítéssel történik. A sebész először szabaddá teszi az adott helyen az állkapocscsontot, majd fúr egy lyukat, amelybe beülteti az implatátumot. Ezután a sebet varratokkal zárja le. A varratszedésre egy héttel később kerül sor. Ezután egy minimum 3 hónapos gyógyulási időszak következik.

Miben különbözik egy implantált fog a saját fogtól?

Funkcióját és külsejét tekintve nincs különbség, de az implantált fog még alaposabb mindennapos ápolást igényel. Az éves kontroll vizsgálat és szájhigiénés kezelés elengedhetetlen.<

Mikor van szükség koronára?

Koronára a következő esetekben lehet szükség:

  • megelőzés céljából, például a gyökérkezelt fogak megóvása érdekében
  • egy már letört fog helyreállításának céljából
  • a töméssel már nem helyreállítható fog befedésekor
  • híd készítésekor
  • erősen elszíneződött fog fedésekor
  • implantált fog befejezése képpen