Kezelések

Implantáció

Az implantáció célja a páciens számára használható és esztétikus fogpótlás készítése, komplex protetikai rehabilitációja. Mind esztétikailag, mind pedig funkcionálisan a megfelelő megoldást...

Korona és híd

A koronák és hidak fixen beragasztott fogpótlások. Koronát, a nagymértékben szuvasodott vagy valamilyen sérülés során komolyan károsodott fogakra- melyeknek a meglévő fogszövet-állománya nem teszi lehetővé tartós tömés készítését, vagy inlay behelyezését- készítenek. Esztétikai okokból is kerülhet korona a fogakra. Koronával helyre lehet állítani a fog anatómiai formáját, ezáltal nem csak esztétikai, hanem funkcionális szempontból is lényeges a korrekció.

Inlay

Az inlay egy olyan speciális fogtömés, melynek a fogorvos alakítja ki az üregét, majd a beragasztandó betétet lenyomat alapján a fogtechnikai laboratóriumban készítik el. Az így elkészített porcelán vagy arany tömés a szájüregben mintázott fogtömésekkel ellentétben már szilárd állapotban kerül a fogászati székben behelyezésre.

Teleszkóp korona

A teleszkóp koronák rejtett rögzítő elemek. A primer teleszkóp korona a lecsiszolt csonkon kerül rögzítésre, erre pattan rá a szekunder rendszerű teleszkópos korona, nagy súrlódással. A legjobb megoldás úgy érhető el, ha ezek a koronák aranyból készülnek. Ez esetben a primer és szekunder korona közötti tapadása nagyon erős, amely kiváló stabilitást ad.

Esztétikai fogászat

Veneerek, fogfehérítés, esztétikus fogtömés és amalgám tömés csere

Szájhigiénés kezelés

A szájhigiénés kezelést szakképzett dentálhigiénikusunk végzi. Fogait megtisztítják a rajtuk képződött lerakódásoktól. Ennek során ultrahangos eszközzel (depurátor), illetve szükség esetén kézi műszerekkel megszabadítják a fogat az íny feletti fogkőtől, az esetleges elszíneződéseket homokfúvóval eltávolítják, majd a fogakat polírozzák. Következő lépésként, megismertetik Önt az egyéni szájhigiéne eszközeivel és módjaival.

Fogszabályozás

A fogszabályozást sokan tekintik esztétikai kérdésnek és kétségtelen tény, hogy a legtöbben azért fordulnak fogszabályozó szakorvoshoz, mert szebb mosolyt szeretnének. A fogszabályozás azonban az esztétikai hatáson túl jelentősen hozzájárul fogai egészségének a megőrzéséhez is.

Gyakori kérdések

- Fáj a fogam, bejelentkezés nélkül is fogadnak?

Akut panaszok esetében természetesen igyekszünk azonnal fogadni, de legjobb, ha előtte telefonál. Még ez esetben is számíthat némi várakozási időre.