Szájhigiénia

Szájhigiénés kezelés

A szájhigiénés kezelést fogorvosunk vagy szakképzett szájhigiénikusunk végzi. Elsőként a fogorvos megvizsgálja és elmagyarázza a kezelés pontos menetét. Fogait megtisztítják a rajtuk képződött lerakódásoktól. Ennek során ultrahangos eszközzel (depurátor), illetve szükség esetén kézi műszerekkel megszabadítják a fogat az íny feletti fogkőtől, az esetleges elszíneződéseket homokfúvóval eltávolítják, majd a fogakat polírozzák. Következő lépésként, megismertetik Önt az egyéni szájhigiéne eszközeivel és módjaival. Megtanítják a helyes fogmosásra és a fogselyem-használatra és személyre szabott fogápolási tanácsokkal látják el Önt.

Megfelelő fogápolás

Fogkefe: elektromos vagy hagyományos?
Sokan teszik fel a kérdést, hogy vajon a hagyományos vagy az elektromos fogkefe nyújt alaposabb fogápolásra lehetőséget?
Mindegy melyik módszert választjuk, az elekrotomos vagy hagyományos fogkefét, a legfontosabb, hogy a fogmosás technikája és a mosás időtartama megfelelő legyen, legalább 2-3 perc.

Fogselyem

Fogselyem használata

Fogselyem segítségével a fogközökben maradt étel és lerakódás is eltávolítható. Használata, naponta (esténként) a fogmosás előtt javasolt.

Fogselyem (Super Floss)

A Superfloss fogselyem fogszabályzók és hidak tisztítására alkalmas.

Szájvíz

Használjon szájvizet minden reggel és este, fogmosás után. Speciális (Chlorhexidin tartalmú) szájvíz - úgy mint Clurasept, Chlorhexamed- használata feltétlenül szükséges szájsebészi beavatkozás után.